Facebook Twitter Linkedin

Results

162,977

Enrollees in Nigeria, Kenya and Tanzania


16,184,200

Total disbursed loan amount in USD


1,938,199


Number of patient visits to SafeCare facilities per month


1,954

Number of active clinics in the SafeCare program

Newsroom

Persbericht: AmsterdamDiner denkt Out-of-the-box

Jun 16, 2009


Op zaterdag 20 juni organiseert de Stichting De Grote Onderneming het 17e AmsterdamDiner, het jaarlijkse benefietgala in de strijd tegen aids. Het AmsterdamDiner zal die avond haar gasten prikkelen om ‘out-of-the-box’ te denken en ze aanzetten om juist in deze moeilijke economische tijd te investeren in de strijd tegen aids in ontwikkelingslanden. Zo wordt er geld bijeen gebracht voor een innovatief project waardoor mensen met een microkrediet tegen een betaalbare prijs een ziektekostenverzekering kunnen afsluiten. Ruim duizend mensen nemen deel aan het diner in de Heineken Music Hall, waaronder Prinses Mabel , Prins Friso en Michel Sidibé, hoofd van de VN-organisatie voor hiv en aids, UNAIDS

Impact economische crisis
Dit jaar vraagt De Grote Onderneming, organisator van het AmsterdamDiner aandacht voor de impact van de economische crisis op de gezondheidszorg – en met name de aidsbestrijding – in ontwikkelingslanden. Het bedrijfsleven en vermogende particulieren krijgen de oproep juist nú volop de strijd tegen aids te steunen. “Als we nu niet volhouden, en juist nú extra investeren, dan is de kans groot dat alles wat we opgebouwd hebben weer afgebroken wordt en aids weer een doodsvonnis wordt. In de strijd tegen aids moeten we samenwerken en steeds weer innoveren. ‘Out-of-the-box’ denken door nieuwe partnerships te bouwen helpt ons door deze moeilijke economische tijd te komen én werkelijk duurzame hulp te bieden.” zegt Monique Heijn, vrouw van Albert Heijn en ambassadeur van De Grote Onderneming.

PRIDE
Dit jaar staat PRIDE centraal op het AmsterdamDiner. Deze microkredietorganisatie stelt mensen in staat economisch op eigen benen te staan door een eigen bedrijfje te starten. Als zij echter ziek worden door hiv/aids, bestaat direct het risico op uitval en armoede. Door PRIDE te koppelen met het Health Insurance Fund – een Nederlands initiatief dat ziekenfondsen in Afrika introduceert – wordt voor deze groep een ziektekostenverzekering mogelijk tegen een betaalbare prijs. PRIDE wordt gesteund door HIVOS, een van de partners binnen STOP AIDS NOW!

Meer informatie via persvoorlichter van het Aids Fonds Paul Zantkuijl (06-14390606).

News

On 12 September 2016, OPIC, Calvert Foundation and two private investors announce expansion
PharmAccess and its German consultancy partner GFA have won a 27.3 million Euros tender from the German development bank KfW to improve access to healthcare for low-income pregnant women in 5 regions of Tanzania.
President Felipe Nyuse of Mozambique officially opened the University Clinic

Publications

A population-based study
Date: September, 2015

Research findings on Health Insurance Fund supported programs

Date: February, 2015