Facebook Twitter Linkedin

Results

162,977

Enrollees in Nigeria, Kenya and Tanzania


16,184,200

Total disbursed loan amount in USD


1,938,199


Number of patient visits to SafeCare facilities per month


1,954

Number of active clinics in the SafeCare program

Press news

In the press - Aidsgala levert 780.000 euro op

Sep 15, 2009


Aidsgala levert 780.000 euro op
AD Amsterdam, zondag 24 juni 2007

AMSTERDAM - Het vijftiende AmsterdamDiner dat zaterdag plaatsvond in de Heineken Music Hall in Amsterdam, heeft 780.000 euro opgebracht. Dat is bijna een verdubbeling van de 410.000 euro die vorig jaar werd opgehaald.

GalaDiner

Het AmsterdamDiner met o.a. Wouter Bos (l), prins Friso (r)
en prinses Mabel (3de van links). FOTO ANP

Dat heeft een woordvoerder van het Aids Fonds zondag bekendgemaakt. De opbrengst gaat naar projecten in Afrika.

Het jaarlijkse gala bestaat sinds 1992 en wordt bezocht door een bonte mix van ondernemers, politici, kunstenaars en mensen uit de entertainmentwereld en van maatschappelijke organisaties. Naast een luxe diner krijgen ze optredens voorgeschoteld. Bekende Nederlanders, onder wie Wouter Bos, Rita Verdonk, Catherine Keijl, Ria Bremer, Ans Markus en Henk Schiffmacher, verkochten loten. Ook prins Friso en zijn vrouw Mabel waren onder de gasten.

Mabel noemde het geweldig dat zoveel invloedrijke Nederlanders zich verenigen om zich in te zetten voor de strijd tegen aids. ,,De ziekte is in Nederland niet meer dodelijk, maar in ontwikkelingslanden wel. Aids ondermijnt in Afrika alles', aldus Mabel. Samenwerking van met name het bedrijfsleven is volgens haar zo belangrijk om duurzame oplossingen te krijgen. Maar ook in Nederland bestaat er volgens haar nog altijd een stigma over mensen met hiv of aids. Het gala vond ze een prachtige balans tussen informatief en emotioneel en feestelijke ontspanning.

De komende drie jaar gaat het geld dat het benefietgala oplevert naar het Health Insurance Fund. Het idee voor dit fonds is twee jaar geleden geboren tijdens het AmsterdamDiner. Het moet ervoor zorgen dat mensen in Afrika zich collectief kunnen verzekeren voor de gezondheidszorg, zodat ze ook toegang krijgen tot medicijnen tegen aids. Ook wordt met een deel van de opbrengst een polikliniek voor hiv en aids gebouwd in Tanzania.

Het aidsfonds en De Grote Onderneming, een platform van tachtig bedrijven dat zich inzet voor aidsprojecten, zijn blij met de opbrengst van dit jaar. Bij de veertien vorige edities is in totaal bijna 2,2 miljoen euro opgehaald voor de bestrijding van aids.(ANP)

News

On 12 September 2016, OPIC, Calvert Foundation and two private investors announce expansion
PharmAccess and its German consultancy partner GFA have won a 27.3 million Euros tender from the German development bank KfW to improve access to healthcare for low-income pregnant women in 5 regions of Tanzania.
President Felipe Nyuse of Mozambique officially opened the University Clinic

Publications

A population-based study
Date: September, 2015

Research findings on Health Insurance Fund supported programs

Date: February, 2015