Facebook Twitter Linkedin

Results

162,977

Enrollees in Nigeria, Kenya and Tanzania


16,184,200

Total disbursed loan amount in USD


1,938,199


Number of patient visits to SafeCare facilities per month


1,954

Number of active clinics in the SafeCare program

Press news

In the Press - Prinses vraagt ieders bijdrage

Sep 16, 2009


Prinses vraagt ieders bijdrage
De Telegraaf, 1 December 2007

„Die overvolle, smerige staats-ziekenhuizen waar de mensen liggen dood te gaan, waar de lakens in 30 jaar niet zijn verschoond!” Oud-topman van Aegon Kees Storm had het over Nigeria. „Terwijl er prachtige kleine privéklinieken zijn, die maar voor 30 tot 40 procent bezet zijn. Die gaan wij mooi volstoppen!” Maar dat kan alleen als er genoeg patiënten met een goede ziektekostenverzekering zijn.

Storm sprak als voorzitter van het Health Insurance Fund (HIF) de leden toe van De Grote Onderneming, die zich al 15 jaar inzet voor het Aids Fonds. Hiertoe zamelt De Grote Onderneming jaarlijks vele tonnen in tijdens AmsterdamDiner. „Komende drie jaar verbinden we ons bovendien aan dit HIFfonds, dat mensen in Afrika aan een ziektekostenverzekering helpt”, zei Ondernemings-directeur Robert Weyhenke.


Tony Ruys (l.) met Kees Storm

FOTO's: DE TELEGRAAF

Seven
Hoe precies, dat is na te lezen in het nieuwe Ondernemings-blad Seven. De titel van het Engels-Nederlanstalige blad memoreert dat iedere zeven seconden iemand in de wereld overlijdt aan de gevolgen van hiv en aids.

„De epidemie groeit nog steeds sneller dan de internationale respons”, liet prinses Mabel weten. „We kunnen het gevecht tegen aids alleen winnen als we allemaal, regeringen, bedrijven, niet-gouvernementele organisaties en individuen, een bijdrage leveren.” Uit handen van Ondernemings-bestuurslid Monique Heijn nam ze het eerste exemplaar van Seven in ontvangst bij de lunch tijdens het elfde Nationaal Congres Soa/Hiv/Aids in de Amsterdamse RAI.

Prinses Mabel met Monique Heijn, echtgenote grootgrutter Albert Heijn

SNS Reaal-topman Sjoerd van Keulen brak een lans voor het Investment Fund voor Health, een investeringsfond dat de zorgsector in Afrika ondersteunt met kapitaal. „Er is een enorme relatie tussen gezondheid en armoede”, zei Van Keulen, die meteen beloofde: „Alle rendement boven de tien procent wordt teruggestort in het fonds.” De grootste financier van dit groeiende fonds van E 15 miljoen is het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking, maar bedrijven als Heineken en Shell doen ook mee, ieder vooralsnog voor een half miljoen.

Hans van Veggel (l.) en Sjoerd van Keulen

Bram Mol , van de Hotels van Oranje, zei meteen: „Nu is het doel voor iedereen duidelijk. Maar als het goed rendeert, dan wordt de commercie vooropgezet, let maar op!”

Vastgoedman Hans van Veggel meldde dat hij net terug is uit Tanzania: „Daar beginnen we ons tweede project na Nigeria. Oók een lekker moeilijk land!” klonk het energiek.

News

On 12 September 2016, OPIC, Calvert Foundation and two private investors announce expansion
PharmAccess and its German consultancy partner GFA have won a 27.3 million Euros tender from the German development bank KfW to improve access to healthcare for low-income pregnant women in 5 regions of Tanzania.
President Felipe Nyuse of Mozambique officially opened the University Clinic

Publications

A population-based study
Date: September, 2015

Research findings on Health Insurance Fund supported programs

Date: February, 2015